Waarom een warmtepompboiler

Bijna de helft van ons waterverbruik wordt gebruikt voor sanitaire doeleinden zoals douchen, baden, wassen, schoonmaken of afwassen. De verwarming van dat water vormt gemiddeld 15% van uw energierekening. Daarom is het belangrijk om een apparaat te kiezen dat optimaal warmwatercomfort biedt met zo min mogelijk energieverbruik.

Warmtepompboilers, ook bekend als thermodynamische boilers, winnen de laatste jaren sterk aan populariteit als systeem voor het verwarmen van water voor keuken en badkamer. De redenen hiervoor zijn duidelijk.

Tot viermaal goedkopere waterverwarming
Een warmtepompboiler verbruikt tot 75% minder energie dan een conventionele elektrische boiler. Hierdoor kunt u uw sanitair warm water maar liefst vier keer goedkoper verwarmen. Zo bespaart u niet alleen jaarlijks op CO2-uitstoot, maar ook op uw energiekosten.

Financiële ondersteuning

Met een warmtepompboilers bespaar je niet alleen op de energierekening maar in de drie gewesten kom je ook in aanmerking voor premies wat met klassieke boilers niet het geval is. Dat verlaagt de financiële drempel om over te schakelen op een warmtepompboiler nog mee

De kleinste stap naar hernieuwbare energie

Een warmtepompboiler is de meest laagdrempelige manier om een toestel dat werkt op basis van hernieuwbare energie in huis te halen. De investering is veel lager andere installaties op basis van hernieuwbare energie zoals bijvoorbeeld zonneboilers waarbij naast de boiler ook nog zonnecollectoren nodig zijn.

Technologie van de toekomst

Iedereen is het erover eens: verwarmen met een warmtepomp is de verwarming van de toekomst. Het plaatsen van een warmtepomp als hoofdverwarming is voor veel gezinnen echter nog geen optie, omdat de woning niet voldoende geïsoleerd is, of niet is uitgerust met een afgiftessyteem op lage temperatuur zoals vloerverwarming. Maar voor de verwarming van je sanitair water, moet je woning niet aan die voorwaarden voldoen.

Zeker warmwatercomfort

Een warmtepompboiler heeft het voordeel hij ook bij bewolkte dagen zijn rendement behoudt, wat met systemen op zonnecollectoren niet het geval is. Indien nodig, kan een warmtepompboiler ook overschakelen op bijverwarming via de verwarmingsinstallatie als het toestel daaraan gekoppeld is, of wordt er beroep gedaan op de elektrische weerstand waarvan de warmtepompboiler standaard is voorzien. Zo ben je altijd zeker van warm water, wanneer en zo veel je maar wil.

Contacteer ons
hoe-werkt-een-warmtepompboiler
warmtepompboiler

Zonnepanelen? Zet je zonnestroom om in zonnewarm water

Nu in Vlaanderen het systeem van de terugdraaiende teller is afgeschaft, is het voor eigenaars van zonnepanelen voordelig om zoveel mogelijk van de opgewekte stroom direct te gebruiken of op te slaan voor later verbruik.

Hoewel thuisbatterijen een slimme technologie zijn om zonnestroom op te slaan, kunnen ze kostbaar zijn en lang duren om zichzelf terug te verdienen. Een uitstekend en betaalbaar alternatief is het verhogen van zelfconsumptie door zonnestroom om te zetten in zonnewarmte. Kies daarbij voor een verwarmingstoestel dat smart grid ready is, zodat het functioneert als een thermische batterij voor je zelfopgewekte zonnestroom.

Een voorbeeld hiervan is een smart grid ready warmtepompboiler. Deze duurzame en betaalbare oplossing zet zonnestroom om in zonnewarmte om sanitair water te verwarmen. Zo slaat het systeem zonnewarmte op als een thermische batterij, zodat je die kunt gebruiken wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld tijdens het nemen van een bad of douche. Een warmtepompboiler dient zo als een efficiënt alternatief voor een thuisbatterij, waardoor je op een duurzame manier je zelfopgewekte zonne-energie kunt benutten.

zonnestroom in warm water
waarom-een-warmtepompboiler-aan-zonnepanelen-koppelen
CONTACTEER ONS

U heeft een vraag? U wenst ons te contacteren? Aarzel niet en vul onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact met u op. We danken u alvast voor uw interesse in ECONICK. 

CONTACTFORMULIER


    Interesse ZonnepanelenInteresse ThuisbatterijInteresse WarmtepompboilerInteresse LaadpaalAlgemene vraagService

    ONZE ACTIEVE WERKREGIO IS RUIM … ZEER RUIM

    We zijn actief binnen een grote straal rondom de Westhoek maar de meeste van onze installaties van zonnepanelen, warmtepompboilers, laadpalen en thuisbatterijen zijn terug te vinden in Adinkerke, De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem, Diksmuide, Staden, Houthulst Oostduinkerke, Lombardsijde, Middelkerke, Poperinge … Is uw huidige woonplaats toch iets verder ? Neem dan zeker vrijblijvend contact op voor meer info.