Waarom een warmtepompboiler

Bijna de helft van het water dat we verbruiken wordt verwarmd voor sanitaire toepassingen zoals douche, baden en wassen, om te kuisen of om af te wassen. De verwarming van dat water beslaat gemiddeld 15% van je energiefactuur. Je kiest dan ook best een toestel dat voor optimaal warmwatercomfort zorgt maar met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Warmtepompboilers (ook wel thermodynamische boilers genoemd) als systeem voor de aanmaak voor warm water voor de keuken of de badkamer winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. De redenen hiervoor zijn niet ver te zoeken.

Tot viermaal goedkoper water verwarmen

Een warmtepompboiler verbruikt tot 75% minder energie dan een klassieke elektrische boiler. Je kan je sanitair warm water dus maar liefst vier keer goedkoper verwarmen. Je spaart dus jaar na jaar niet enkel CO2 maar ook geld uit.  

Financiële ondersteuning

Met een warmtepompboilers bespaar je niet alleen op de energierekening maar in de drie gewesten kom je ook in aanmerking voor premies wat met klassieke boilers niet het geval is. Dat verlaagt de financiële drempel om over te schakelen op een warmtepompboiler nog mee

De kleinste stap naar hernieuwbare energie

Een warmtepompboiler is de meest laagdrempelige manier om een toestel dat werkt op basis van hernieuwbare energie in huis te halen. De investering is veel lager andere installaties op basis van hernieuwbare energie zoals bijvoorbeeld zonneboilers waarbij naast de boiler ook nog zonnecollectoren nodig zijn.

Technologie van de toekomst

Iedereen is het erover eens: verwarmen met een warmtepomp is de verwarming van de toekomst. Het plaatsen van een warmtepomp als hoofdverwarming is voor veel gezinnen echter nog geen optie, omdat de woning niet voldoende geïsoleerd is, of niet is uitgerust met een afgiftessyteem op lage temperatuur zoals vloerverwarming. Maar voor de verwarming van je sanitair water, moet je woning niet aan die voorwaarden voldoen.

Zeker warmwatercomfort

Een warmtepompboiler heeft het voordeel hij ook bij bewolkte dagen zijn rendement behoudt, wat met systemen op zonnecollectoren niet het geval is. Indien nodig, kan een warmtepompboiler ook overschakelen op bijverwarming via de verwarmingsinstallatie als het toestel daaraan gekoppeld is, of wordt er beroep gedaan op de elektrische weerstand waarvan de warmtepompboiler standaard is voorzien. Zo ben je altijd zeker van warm water, wanneer en zo veel je maar wil.

Contacteer ons
hoe-werkt-een-warmtepompboiler
warmtepompboiler

Zonnepanelen? Zet je zonnestroom om in zonnewarm water

Nu in Vlaanderen het systeem van de terugdraaiende teller is afgeschaft, hebben eigenaars van zonnepanelen er alle baat bij om zoveel mogelijk van de geproduceerde stroom te gebruiken op het moment dat die wordt opgewekt of om de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken op te slaan voor later verbruik.

Je zonnestroom opslaan kan met slimme technologieën als een thuisbatterij, maar thuisbatterijen zijn duur en het duurt lang voordat je ze hebt terugverdiend.

Een andere uitstekende – en betaalbaardere – oplossing is ervoor te kiezen om je zelfconsumptie op te drijven en je zonnestroom om te zetten in zonnewarmte. Kies hiervoor voor een verwarmingstoestel dat smart grid ready is, zodat die functioneert als thermische batterij voor je zelfopgewekte zonnestroom.

Een voorbeeld hiervan is een smart grid ready warmtepompboiler die dus een duurzaam en betaalbaar alternatief is voor een thuisbatterij. Deze boilers zetten je zonnestroom om in zonnewarmte en warmen je sanitair water op. Ze slaan zonnewarmte op als een thermische batterij zodat je die kan gebruiken op tot het moment dat je dat wil, wanneer je bijvoorbeeld een bad of douche neemt.

 

zonnestroom in warm water
waarom-een-warmtepompboiler-aan-zonnepanelen-koppelen
CONTACTEER ONS

U heeft een vraag? U wenst ons te contacteren? Aarzel niet en vul onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact met u op. We danken u alvast voor uw interesse in ECONICK. 

CONTACTFORMULIER


    Interesse ZonnepanelenInteresse ThuisbatterijInteresse WarmtepompboilerInteresse LaadpaalAlgemene vraag

    ONZE ACTIEVE WERKREGIO IS RUIM … ZEER RUIM

    We zijn actief binnen een grote straal rondom de Westhoek maar de meeste van onze installaties van zonnepanelen, warmtepompboilers, laadpalen en thuisbatterijen zijn terug te vinden in Adinkerke, De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem, Diksmuide, Staden, Houthulst Oostduinkerke, Lombardsijde, Middelkerke, Poperinge … Is uw huidige woonplaats toch iets verder ? Neem dan zeker vrijblijvend contact op voor meer info.