Ook elektrisch gestuurde boilers bij Econick

Ook elektrisch gestuurde boilers bij Econick

Ook elektrisch gestuurde boilers bij Econick te koop: Terug een indrukwekkende installatie mogen voltooien! Maar liefst 32 glas-glas zonnepanelen van 430wp, elk voorzien van optimizers, werden geïnstalleerd. De krachtige 10 kW Solaredge hybride omvormer met energiemeter zorgt ervoor dat deze klant volledig klaar is voor de toekomst, met de mogelijkheid om een batterij toe te voegen.

Een duurzame keuze: deze klant maakt slim gebruik van lucht-lucht warmtepompen en elektrisch gestuurde boilers, waardoor het gebruik van gas overbodig is geworden!

Ook elektrisch gestuurde boilers bij Econick, ook interesse? Aarzel niet ons te contacteren op info@econick.be

De kleinste stap naar hernieuwbare energie

Een warmtepompboiler is de meest laagdrempelige manier om een toestel dat werkt op basis van hernieuwbare energie in huis te halen. De investering is veel lager andere installaties op basis van hernieuwbare energie zoals bijvoorbeeld zonneboilers waarbij naast de boiler ook nog zonnecollectoren nodig zijn.

Technologie van de toekomst

Iedereen is het erover eens: verwarmen met een warmtepomp is de verwarming van de toekomst. Het plaatsen van een warmtepomp als hoofdverwarming is voor veel gezinnen echter nog geen optie, omdat de woning niet voldoende geïsoleerd is, of niet is uitgerust met een afgiftessyteem op lage temperatuur zoals vloerverwarming. Maar voor de verwarming van je sanitair water, moet je woning niet aan die voorwaarden voldoen.

Zeker warmwatercomfort

Een warmtepompboiler heeft het voordeel hij ook bij bewolkte dagen zijn rendement behoudt, wat met systemen op zonnecollectoren niet het geval is. Indien nodig, kan een warmtepompboiler ook overschakelen op bijverwarming via de verwarmingsinstallatie als het toestel daaraan gekoppeld is, of wordt er beroep gedaan op de elektrische weerstand waarvan de warmtepompboiler standaard is voorzien. Zo ben je altijd zeker van warm water, wanneer en zo veel je maar wil.

Zonnepanelen? Zet je zonnestroom om in zonnewarm water

Nu in Vlaanderen het systeem van de terugdraaiende teller is afgeschaft, is het voor eigenaars van zonnepanelen voordelig om zoveel mogelijk van de opgewekte stroom direct te gebruiken of op te slaan voor later verbruik.

Hoewel thuisbatterijen een slimme technologie zijn om zonnestroom op te slaan, kunnen ze kostbaar zijn en lang duren om zichzelf terug te verdienen. Een uitstekend en betaalbaar alternatief is het verhogen van zelfconsumptie door zonnestroom om te zetten in zonnewarmte. Kies daarbij voor een verwarmingstoestel dat smart grid ready is, zodat het functioneert als een thermische batterij voor je zelfopgewekte zonnestroom.

Een voorbeeld hiervan is een smart grid ready warmtepompboiler. Deze duurzame en betaalbare oplossing zet zonnestroom om in zonnewarmte om sanitair water te verwarmen. Zo slaat het systeem zonnewarmte op als een thermische batterij, zodat je die kunt gebruiken wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld tijdens het nemen van een bad of douche. Een warmtepompboiler dient zo als een efficiënt alternatief voor een thuisbatterij, waardoor je op een duurzame manier je zelfopgewekte zonne-energie kunt benutten.

ONZE ACTIEVE WERKREGIO IS RUIM … ZEER RUIM

We zijn actief binnen een grote straal rondom de Westhoek maar de meeste van onze installaties van zonnepanelenwarmtepompboilerslaadpalen en thuisbatterijen zijn terug te vinden in AdinkerkeDePanneVeurneKoksijdeNieuwpoortAlveringemDiksmuideStadenHouthulst OostduinkerkeLombardsijdeMiddelkerkePoperinge …

Is uw huidige woonplaats toch iets verder ? Neem dan zeker vrijblijvend contact op voor meer info.

Zonnepanelen | Thuisbatterij | Warmtepompboiler | Laadpaal